top of page

СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ И АУРИЧНИТЕ ТЕЛА



"Човешката енергия свършва с физическото тяло, но не започва оттам. Аурата представлява многоплас­тово електрическо поле, което заобикаля физическото тяло, и основният смисъл на това да бъдеш човек се съдържа именно в тези електрически слоеве. Повечето съвременни лечители познават четири аурични тела: физическото или етерния двойник; емоционалното тя­ло; менталното тяло (с две нива, рационалния и ин­туитивния ум); и духовното тяло (с три нива). Енер­гийната работа досега се е базирала на познанието за тези четири тела, които са отправната точка на всяко метафизично лечение. За да даде резултат, лечението трябва да нормализира ауричния слой, който е косве­ният източник на заболяването; лекуването само на физическото тяло не е достатъчно за трайна промяна. Но човешкото енергийно поле е много по-сложно от тези четири тела.

Същевременно всяко тяло и аурично ниво се свързва и захранва в следващия по-външен ауричен слой. Емоционалното тяло се свързва с астралния близнак, онази част на съзнанието, която пътува при медитация, психично лечение и извънтелесни прежи­вявания. Менталното тяло се свързва със Светлинно­то тяло, което на свои ред свързва индивидуалния ум със земната мрежа (колективния планетен ум), галак­тическата мрежа (извънземното съзнание) и универсалната мрежа (Богинята вътре в нас или Непразнотата). Менталното тяло е първо аурично тяло, което продължава да съществува и след смъртта.

Трите нива на духовното тяло се свързват с вън­шните аурични слоеве, които съставляват душевното ядро. Те проектират другите тела под тях, включител­но физическото тяло, и създават плана за настоящия живот. Тези нива-шаблони съставляват самата душа. Те не свършват с физическата смърт, а са енергиен източник за многобройни инкарнации. Първото ниво, Етерният шаблон (не етерният двойник) създава фи­зическото тяло за този живот и поддържа съществу­ването и здравето му. Второто ниво, Небесното тяло, е шаблонът за емоционалния Аз, включително астралното ниво и емоционалното тяло. Третото ниво, Кетерното тяло, създава шаблона за всички пластове на менталното тяло.

До неотдавна тези външни тела и нива бяха непос­тижими за човешко лечение. Сега обаче с нарастване­то на човешките психични способности (и възстано­вяването на 12-те нишки на ДНК) и породената от земните промени енергийна експанзия на планетата е възможно да достигнем до тези външни тела за дъл­боки промени и лечение на нивото на душата. До външните нива се стига чрез чакрите, посредством добре познатите кундалини чакри в етерния двойник, по които се стига до чакрите по другите линии, разпо­ложени в емоционалното и менталното тела. Основ­ната цел на този повишен достъп са чакрите в емоци­оналното тяло, подредени в така наречената линия хара.

Какво означава това от гледна точка на лечението със скъпоценни камъни? Традиционно скъпоценните камъни са се използвали за лечение на кундалини чакрите в ауричното ниво на физическото тяло, извес­тно още като етерния двойник. (Те са били вторични и по-слабо използвани за балансиране на близките до физическото аурични тела, етерния, емоционалния, менталния и духовния ауричен слой.) Физическо-етерното ниво е най-близкият до плътното физическо тяло енергиен слой. Повечето хора, които работят с камъ­ни, са запознати с кундалини чакрите на етерния двой­ник и подходящите за лечението им цветове.

Днес обаче имаме възможността да стигнем по-високо в ауричното енергийно поле при работата със скъпоценните камъни. Те въздействат на нивото на емоционалното тяло и на неговите чакри. Чакрите по линията хара на емоционалното тяло пък имат излаз до външните аурични тела и същевременно

служат като мост между външните тела и физическия Аз. Сега скъпоценните камъни имат много по-голям потен­циал да лекуват хората, отколкото в миналото, именно заради тази промяна от кундалини към линията хара. Списъкът на скъпоценните камъни в тази книга отра­зява приложенията на ниво хара за повечето кристали и минерали.

Ползата от това е огромна. Като съвсем прост пример: вместо да лекува нечия мигрена само на физическото ниво, лечението достига до източника на всички главоболия. Причината може да се крие в гърлената чакра на етерния двойник (по линията на кундалини, традиционните чакри), където човекът е задържал нещата, които е трябвало да каже в сегаш­ния си живот. Причината може да бъде и в нещата, които човекът не е могъл да изрече в предишния си живот или в редица минали животи, довели до увреж­дане на душевното ядро, което се проявява циклично в много инкарнации. Лечението по линията хара чрез

📷

Диаграма 1 Нивата на ауричното тяло

скъпоценни камъни, които въздействат на тази линия, може да стигне до нивото на Етерния шаблон на гърлената чакра (нивото на духовното душевно ядро) и да изцели всички минали животи и увреждания на душевното ниво. Тогава изчезва не само мигрената в момента, но и всички мигрени в този живот и всички бъдещи инкарнации. Мигрената вече не е част от плана на душата. За тази цел камъните се използват по традиционния начин, но благодарение на текущото възстановяване на човешка енергия (ДНК) достъпът до външните аурични тела и терапевтичният резултат са многократно увеличени. Ние едва започваме да разгръщаме потенциала си.

Следващата глава разглежда чакрите по линията на кундалини/етерния двойник и хара/емоционалното тяло. Скъпоценните камъни въздействат чрез тези чакри, за да стигнат до ауричните тела и да излекуват душевното ядро."

bottom of page