top of page

Енергията на Душата

Вашата душа не е една пасивна или теоретична ця­лост, която заема определено пространство в областта на гръдния кош. Тя е една позитивна, целенасочена сила в самото ядро на вашето същество. Това е онази част от вас, която развира безличностната природа на енергийната динамика, в която участвате, която обича без ограничения и приема, без да съди.

Ако желаете да опознаете душата си, първата крачка е да разберете, че имате душа. Следващата стъпка е да си позволите мисълта: „щом имам душа, какво точ­но е тя? Какво иска душата ми? Каква е връзката между моята душа и мен? Как се отразява тази душа върху моя живот?"

Когато енергията на душата се осъзнае, приеме и оцени, тя започва да пронизва живота на личността. Когато личността започне изцяло да служи на енергията на своята душа, това е същинската сила. Такава е целта на еволюционния процес, в който участваме, и причина­та за нашето съществуване. Всяко ваше сегашно и бъдещо изживяване на тази земя ви насърчава да хармонизи­рате личността с душата си. Всяко обстоятелство и ситуация ви дават възможност да изберете пътеката, която ще позволи на вашата душа да блесне, да й позволите чрез вас да изрази в материалния свят своята без­гранична почит и любов към живота.

bottom of page