top of page

Биология и Биография



"Според енергийната медицина, нашето същество е израз на историята на живота ни. Телата ни са книга, в която всяка глава, ред или стих разказват за някакво събитие или връзка. На­шата биология е живата, дишаща биография, в която са записа­ни добрите ни страни, слабостите ни, надеждите и страхове­те ни.

Всяка ваша мисъл е преминала през биологичната ви система и е активизирала в отговор физиологична реакция. Някои мисли са като електрически удар, предизвикващ реакция в цялото тяло. Страхът например, активизира всяка система в тялото ви: стомахът ви се стяга, пулсът ви се ускорява, обливате се в пот. Мисъл, изпълнена с любов, може да успокои цялото тяло. Някои мисли са по-неуловими, а има и подсъзнателни, много мисли ня­мат значение и преминават през тялото без следа и без да ангажират съзнанието - тяхното влияние върху здравето ни е ми­нимално. Всяка съзнателна мисъл, но и много подсъзнателни, предизвикват в отговор физиологична реакция.

Всички наши мисли, независимо от тяхното съдържание, най-напред навлизат в организма ни като енергия. Онези, които носят емоционална, мисловна, психологическа или духовна енер­гия, произвеждат биологични ответни реакции, чийто резул­тат се запазва в клетъчната ни памет. По този начин нашата биография се вплита в биологичната ни система - бавно, посте­пенно, всеки ден."

bottom of page