top of page

ЦВЕТОВЕТЕ НА ДЪГАТА




Цветовете на небесната дъга, които наблюдавате в небето след буря, са подобни по цвят и красота на лечебните цветове, които се спускат от небесните сфери, въпреки че лечебните цветове съдържат по-високи вибрации от цветовете на небесната дъга. Тези чудесни лечебни цветове са с различна честота и вибрации.

Червен

Въпреки че всички лечебни цветове вибрират с изключително висока скорост или честота, червеният цвят е с най-ниска вибрация от тях. Този цвят трябва да се разглежда като гореща енергия или като много топла енергия. Много хора, които работят с този цвят, ще почувстват или усетят някаква горещина или топлина, когато той преминава през чакрите и тялото. Този лечебен цвят се възприема като наситен и разкошен червен нюанс. Използва се за увелйчаване на вътрешната сила и жизненост на индивида. Използването на този цвят може да помогне на пациентите, които имат проблеми с кръвообращението и артрит. Той може да облекчи страданието и да намали дискомфорта, но не може да се използва за лекуването на наистина сериозни състояния.

Оранжев

Този лечебен цвят вибрира с малко по-висока скорост от червения. Неговата температура е от много топло до умерено топло. Ако можете да си представите оранжевия цвят в небесната дъга или в спектъра на светлината, ще добиете представа как изглежда този оранжев лечебен цвят. Когато този цвят влезе в коронната чакра и се спусне по останалите чакри и тялото, ще го усетите или почувствате като една много приятна топлина. Този лечебен цвят е важен за справянето с възпаления, дразнения и сковаване на тялото. Той е особено полезен за създаването на вътрешно чувство за благополучие. Както и при червения цвят, този лечебен цвят не може да се използва за лекуване на по-тежки състояния. Той има временен, краткотраен ефект върху човека.

Жълт

Жълтият лечебен цвят вибрира със средна скорост, в диапазона между нискочестотните и високочестотните лечебни цветове. Той се намира на по-високо вибрационно ниво от оранжевия цвят и благодарение на това притежава по-голям лечебен потенциал. Той е с красив светложълт нюанс, подобно на жълто лале или слънчевата светлина. Този лечебен цвят може да се почувства или усети като лека топлина. Той е особено полезен за лекуването на инфекции, настинки и при общо очистване на лимфната система. Следователно той помага за възстановяване на баланса на имунната система. Помага и за лекуване на проблеми с кръвоносната система. Има по-дълготраен ефект върху тялото, аурата и чакрите в сравнение с оранжевата лечебна енергия. Все пак жълтият лечебен цвят не може да излекува изцяло дадено заболяване.

Зелен

Този лечебен цвят вибрира с висока скорост и притежава истинска лечебна енергия. Тази зелена светлина е подобна на светлозеления цвят на младите растения, поникнали през пролетта. Това е мощен лечебен цвят, който може да се използва за всякакъв вид лечение. Той е много полезен за лекуването на рак, артрит, някои болезнени страдания, болести на имунната система и общи заболявания. Надарените лечители могат да черпят от тази лечебна енергия с висока вибрация. Тя поражда усещане за лека хладина в тялото на пациента. Ако се използва няколко пъти по време на енергийната работа, този специален лечебен цвят е с дълготраен лечебен ефект и може да отстрани завинаги болестта.

Светлосин

Светлосиният лечебен цвят е с много висока честота или скорост на вибриране. Макар и по-фин, този син цвят е много по-мощен от зеления лечебен цвят. Той изглежда като светлосиния цвят на лятното небе. Тази лечебна светлина се усеща или чувства като нещо успокоително или хладно. Ако можете да си представите хладна вода, която тече върху тялото ви, ще добиете представа за какво говоря. Като истински и мощен лечебен цвят, светлосиньото е подходящо за лекуване на всички болести и неразположения, включително и рак. Особено ефективен е за балансирането на ендокринната система. Освен това има успокояващ ефект върху тялото и емоциите. Светлосини- ят цвят има траен и дори постоянен ефект върху тялото, душата, аурата и чакрите. Този цвят се използва от инициираните и духовно просветлените хора.

Индигов или умерено син

Индиговият или умерено синият цвят вибрира с изключително висока скорост или честота. Въпреки че вибрацията му е по-висока от тази на светлосиния и зеления цвят, обикновено не се използва като лечебен цвят за лекуване на болести. Той е свързан по-скоро с развиването на силата на ума и в по-малка степен със задълбочаването на психичните способности. Този цвят с висока вибрация изостря проницателността на интелекта и изчиства ума. Той позволява на мозъка, управляван от ума, да се свърже с космическото съзнание или Божествения разум над нас. На физическо ниво индиговият или умерено синият цвят влияе изключително положително върху нервите, клетките и мускулите на тялото. Когато този цвят се използва по време на енергийна работа, той изпраща обновяваща енергия към тези части на човешкото тяло. Този цвят поражда усещане за силен хлад. Хората, които виждат аурата, и интуитивните лечители го възприемат като наситено син цвят, подобно на цвета на океана.

Виолетов или светлопурпурен

Виолетовият или светлопурпурен лечебен цвят е с още по-висока честота или вибрация от умерено синия. Като истински лечебен цвят той може да лекува директно човешката душа, а не просто физическото тяло. Не трябва да забравяте, че лечението оказва влияние на ума, тялото и душата. Това е специалният цвят, който вибрира и е в хармония с вечната душа във вас. Хората, които възприемат този цвят, го усещат като нещо много хладно. Истинският нюанс или окраска на тази лечебна светлина варира от умерено пурпурно до светлопурпурно. Хората, които могат да виждат аурата и високите вибрации на енергията, го възприемат като красивата пурпурна светлина на залеза. Това е мощна енергия, която може да предизвика изтръпване в цялата глава на човека, който работи с нея. Тя позволява развиването на дълбока духовност в човека. В някои случаи това може да е много важно за човек, който е на прага на прехода. Всъщност той лекува напълно душата. Той позволява на човека да премине от другата страна с убеждението, че съществува нещо, което е по-хубаво от земното царство.

Златист

Скоростта на вибрацията на златистия цвят е малко по-висока от тази на виолетовия или свет- лопурпурния лечебен цвят. Използвахме като пример спектъра на светлината и цветовете на небесната дъга, за да разберете какво представляват лечебните цветове. Златистият цвят е допълнителен цвят, който съществува в небесните сфери. Той може да се спусне отгоре в коронната чакра и аурата на човека. Това става, когато човек психично и духовно се отвори в по-голяма степен. Това озарение помага на хората да постигнат просветление и води до по-дълбоко разбиране на мистериите на живота. Освен това помага за очистването на човешката аура и системата на чакрите. Човек, който работи със златистия цвят, ще го усети или почувства като топла или като хладна енергия, носеща се над главата, а понякога и в тялото. От значение е, че аурата на човека ще стане по-ярка, по-чиста и по-голяма. Тази лечебна енергия действа в чакрите, нервната система и тъканите на тялото. Това повишава вибрациите на клетките, тъканите и органите на физическата форма. Благодарение на това човек се предпазва от развиването на различни болести.

Бял

Белият лечебен цвят е уникален и е с най-високата вибрация или честота в сравнение с всички останали лечебни цветове. Той наистина е Божествен, наричан понякота Божията светлина. Седемте цвята, както и златистият цвят, се съдържат в белия цвят. Тези цветове се излъчват от този могъщ лечебен цвят, за да се превърнат в собствена лечебна субстанция. Бялата светлина се спуска от небесата над нас и много често влиза в коронната чакра, аурата, останалите чакри и тялото. Когато това стане, останалите лечебни цветове, напълно самостоятелно и независимо от бялата светлина, ще продължат да се спускат в енергийния център на короната на главата. Хората, които виждат аурата, ще забележат този цвят като много ярка бяла светлина. Това Божествено озарение е полезно за всякакъв вид физическо, емоционално и духовно лечение. Това е единственият лечебен цвят, който може да лекува ума, тялото и душата. Някои хора, в които този бял цвят действа, ще почувстват една комбинация от топлина и хлад в някоя част от тялото или в цялото тяло. Той притежава способността да чисти, просветлява и разширява енергийното поле на човека или аурата. Това е специалният лечебен цвят, който Учителят Исус използва по време на своята работа.

Като иницииран и просветлен човек можете да се научите да работите с тези лечебни цветове. Когато отворите чакрите и развиете силата на ума,вие ще бъдете в състояние да виждате, усещате и използвате тези високи вибрации.

Истински отдадените учители, лечители и терапевти използват някои или всички лечебни цветове на съзнателно и подсъзнателно ниво."

bottom of page