top of page

ЗА ЗДРАВЕТО...




"Истина е, че всеки се замисля за най-ценното, което прите­жава — здравето, едва когато то се окаже засегнато Но той мо­же да го съхрани много лесно, ако положи поне малко усилия. В помощ би могла да му бъде споменатата система. Тя не е сложна за изпълнение. И най-важното, активира и коригира функциите на всички телесни системи (дихателна, храносмилателна, двига­телна, кръвоносна) едновременно. Служи не само за профилак­тика, но и лекува. Помага при такива страшни болести като рака и шизофренията. За доказателство, в книгата си авторката привежда конкретни примери за излекувани пациенти от различ­ни форми на онкологични заболявания.

Вярно е, че за да живеем, трябва да се храним, но как. Съ­що така обаче е вярно, че много болести идват именно от непра­вилното, нездравословното хранене.

Физическото и психичното здраве са неразривно свързани.

Съществуват два подхода: първият се основава на принципа, че здравето, благополучието и щастието ви ги осигуряват други хора — родителите, държавата, лекарят, учителят, екстрасенсът. Мнозина постъпват по следния начин — използват дадените им съвети, приемат лекарст­ва и продължават да живеят както преди. Случва се да постигнат успех, но само временно. Действителното бла­гополучие и окончателното излекуване стават все по-не­възможни. Съвременната медицина се стреми набързо да излекува човека и нямаме никакви основания да й оспор­ваме тази заслуга, тя напълно отговаря на предназначени­ето си и удовлетворява невзискателните потребности.

Другият подход се състои в отстраняване причината на болестта и нещастието, изкореняване на злото и про­мяна на "почвата", в която те могат да се развиват.

Онзи, който иска да тръгне по втория път, да се пре­върне в съвършено здрав човек, а следователно и да полу­чи шанс за пълно благополучие, очевидно трябва енергич­но и твърдо да се заеме с тази работа и да бъде готов да промени начина си на живот и мислене. Така и само така ще може да бъде лекар и съветник на самия себе си. Следва само да му се покаже пътят."

bottom of page