top of page

Костната структура и нашите психоемоционални състояния



"Нашето тяло поддържа минералното царство на Земята, заложено в костната структура на човека, във всички съчленения и стави.

Ето защо състоянието и молекулярният състав на костните тъкани и връзката по нервните влакна с целия организъм представляват един от базовите моменти за поддържане на себе си в добра физическа форма.

Всичко във нашето тяло е взаимосвързано с модела на живота и изпълнението на Космическите закони. Всички деформации на здравето са предизвикани именно чрез нарушаване на тези закони, което се изразява в нашия модел на поведение и мислене, в нашите нравствени принципи и емоционални реакции и така нататък. Това означава, че причините за заболяванията се намират в областта на нашия тънкоматериален строеж, който след това се проектира върху физическото тяло във вид на деформации и заболявания. Ето защо е целесъобразно да извършим генерално изчистване и освобождаване от всичко ненужно, заменяйки го със състояния и качества, съответстващи на енергиите в новия свят.

Ненужната информация, заложена в нашата костна структура, задържа в себе си старите състояния, които от такива твърди клетъчни връзки като костите, се изземват по-бавно, отколкото от тънкоматериалния план. Затова, с тази тема е целесъобразно да поработим десет дни подред. Съвсем не са задължителни продължаващи часове медитации. Божественият план ще ви чуе веднага и ще се включи да помогне.

На първото занятие процесът се активира от механизмът за преобразяване. Може ежедневно да му посвещавате петнадесет минути, мислено потвърждавайки и преминавайки през етапите на работа. Стартовото пускане на програмите е по обикновената схема, съвместно с Върховните Божествени сили.

По-долу е представена схемата за координирането на конкретните зони на тялото с тънкоматериалния план. Това са причините за възникването на заболяванията или деформациите.

Долната част на китките на ръцете и глезените на краката е свързана с областта на физическото поведение в реалните събития на нашия живот. Ето защо болевите симптоми и деформацията свидетелстват за това, че трябва да преосмислите своите конкретни действия. Друга схема на постъпките в реалния живот ще закрепи изцелението.

Средната част на ръцете и на краката - съотношение - ниво на Душата. Душата в по-голямата си част се състои от нашите чувства, емоции и световъзприемане. Ето защо деформацията в тези части на нашите крайници изисква преразглеждане на своите астрални планове и долните нива на менталния план.

Горните части на ръцете и краката, са свързани с нивото на Духа. Това са областите, в които в по-голяма степен е изразено състоянието на Духовната сфера, а така също и системата на мисленето и интелекта.

Акцент се поставя върху ставите, които представляват съединения от различни нива – Тяло и Душа, Душа и Дух, Дух и Висши Божествени нива.

По-подробно можете да помолите за помощ и да освободите всички нарушавания, свързани с позициите в живота. Едновременно, тези зони се запълват с комплекси от най-различни енергии от новото ниво, предназначени за помощ във формирането на нашия живот в новия свят.

По-нататък по-детайлно преминете по строежа на съчлененията, с усещане как там всичко се освобождава чрез Светлината, Любовта и кристалните енергии на преобразяването и освобождаването. Приемете осъзнато подмяната на своите възприятия на външния свят и по-нататъшните реакции на всякакви събития и ситуации.

Китките на ръцете и ръката до лакътя са свързани с изграждането на събитията в живота, с взаимодействието със силите на природата на Земята, с връзката и приемането на тези стихии вътре в тялото. Позитивно мислене по време на стадия на формиране - как и какво да се прави. Общуване с външния свят. Красота на ежедневното поведение. Комплексно формиране на събитията в своя живот.

Освободете се от старите принципите на моделиране на своя живот. Усетете обновената връзка с природата и Земята. Човечеството хилядолетия е експлоатирало и разрушавало природата. А нали ние се храним от нея. Всички нейни светове и стихии съставят нашия молекулярен строеж. Добре е да проработите това с тристранно опрощаване - помолете да ни простят, ние прощаваме на другата страна и прощаваме сами на себе си, при което запълваме всичко с Любов и благодарност, защото Земята и природата осигуряват човека с всичко.

По-нататък в такъв ключ преминете през всички теми.

Стъпалата на краката отразяват действието, целеустремеността, настойчивостта, и задълженията. Съвършенство на проявлението и формиране на хармонична личностна позиция в живота. Както и преди, ние действахме въз основа на своя хилядолетен опит, методите често се изграждаха на базата на агресия, насилие, вероломство и жестокост. Освободете се от тези качества във всички животи, коригирайки съпътстващите събития, явяващи се резултат от нашите действия.

Това е зона на новите решения и на търсенето на информация за действията, които в комплекс формират по-високото ниво на комфорта в материалния живот. Постоянен стремеж към новото, което веднага проявяваме в реалния живот и нашите действия. Чистота на мисленето и чувствата.

Действията се основават на съвършенството на Душата и Духа

Лакти - отношение и взаимодействие с обкръжаващите ни хора. Състрадание и уважение на тяхната личност. Не осъждаме, не критикуваме, не се разпореждаме. Стремеж, своите взаимоотношения абсолютно с всичко, да запълним със съвършени енергии. Приемане целостта с обкръжаващите ни хора, природата и света. Разбираме, че обкръжаващите ни хора и свят представляват част от Божествения замисъл, приемаме това състояние, без да го потискаме и разрушаваме със своя натиск и умозаключения.

Колена - комплексна стабилизация на позициите в живота. Приемане на обкръжаващия ни свят в неговата цялост и божествена индивидуалност. Премахнете остатъчните явления на дуалността и противопоставянето.

Реализация на своето предназначение. Хармония на вътрешния и външния свят. Вътрешна хармония във всичко. Премахнете самокритиката, неуравновесеността и съмненията. Изравняване на потенциалите, потребностите, възможностите и самоуважението.

Рамене – кардинални жизнени принципи. Способност лесно да приемаме всички ново. Уравновесеност във всички проявления на всички планове и нива на живота. Способности за преобразяване. Способност да се приеме новото, за да започнат спокойни нови етапи в живота.

Тазобедрени стави - творческо възприемане и разпознаване на импулсите на новите процеси. Освобождаване от вътрешния емоционален хаос и объркаността, когато възниква усещане за загуба на направляващите нишки. Способност да затворите и освободите старите програми на живота.

Гръбначен стълб, гръбначен мозък. Шия, продълговат мозък – комплексно съединяване на всички жизнени устои по целия разрез на тънкоматериалния план и тяло. Цялост на тялото, Душата и Духа. Възприемане на собствената си Божествена индивидуалност, цялост на всичко, което съществува. Способност да се издигнете по-високо и да оценявате обкръжаващото чрез Духовните нива.

Програмата завършваме с усещане в себе си на Цялостна космическа същност, хармонизирана, свободна от всякакви обременения, запълнена с Божествено Съвършенство, станала Божествено Съвършенство!"

bottom of page