top of page

Интуитивни умения




"Интуицията ни спохожда най-вече тогава, когато съзнанието ни е в покой, освободено от разсейващото ни „бъбрене“ на ежедневието ни. Всяка една медитативна или дихателна техника са в състояние да отключат това състояние.

Редовната практика със сигурност ще подобри вашите интуитивни и съзидателни умения.


Напяването на звука Оммм, докато се фокусирате върху областта между двете очи, засилва още повече този ефект.


За всички нас симптомите ни са източник на интуитивни послания, но за всеки от нас интуицията е уникална, специална, единствена по вида си. Няма двама души на този свят, които да получават интуитивните си прозрения по един и същи начин.

* Възможно е тя да идва като глас в главата ви. Не се притеснявайте — това не означава, че имате психиатрично заболяване (освен ако гласовете не са смущаващи или обвинителни).

* За други думите пристигат в мълчание.

* Онези от вас, които са силни в осезанието или имат множество дребни заболявания, съветвам да обърнете внимание на онази част от вашето тяло, която ви говори. Обичайните послания могат да бъдат: претупване на сърцето, рязко сгорещяване, рязко втрисане от студ, пълен покой, щръкнали косъмчета, пламване на ушите или... просто отвътре си знаете.

* Ако сте човек, който мисли в картини, интуитивният сигнал може да се появи в съзнанието ви изведнъж, като светкавица.

* Възможно е да имате способността да виждате аурата на хората.

* Други пък виждат духовни същества. Това, разбира се, не означава, че те са no-развити духовно от останалите - в крайна сметка това не е състезание.

* Ако сте аналитичен тип и смятате, че не сте „интуитивен“, обърнете особено внимание на сънищата си. Дръжте бележник или диктофон на нощното си шкафче и записвайте в подробности сънищата си още в мига, в който се събудите. Посланията и смисълът им може да са съвсем ясни. Ако са неясни, може би е добре да се консултирате със специалист по сънигца или по психологията на Юнг.

* Пробвайте да опишете спонтанно чувствата си на лист. Пишете, без да се замисляте, и после вижте какво се получава. Пишете поезия или текстове за песни. Ако се появи нещо, което не разбирате, оставете го настрани за година-две. Възможно е по-късно да схванете смисъла му.

* И последно, но не по значение, научете се да приемате прекрасното, старомодно „предчувствие“, което като че ли излиза отвъд всичките ни сетива и не подлежи на анализ."




bottom of page