top of page

ИЗВИСЕНИ УЧИТЕЛИ


Извисените учители са същества с много висока енергия, които са живели на Земята и са имали физически живот, но сега са избрали да работят с човечеството от енергийното ниво. Също като ангелите, те често имат конкретни цели или енергии, върху които обичат да се съсредоточават. Извисените учители могат да бъдат водачи и лечители, които отварят Вечните записи и предлагат съвети, мъдрост и решения по всякакви въпроси – от лични до глобални. Някои от най-често срещаните и много добронамерени Извисени учители са:



Исус Христос

Исус идва на Земята, за да предизвика големи промени в човечеството и неговата история. Независимо дали според вашата религиозна вяра той е бог, пророк или Учител, той разполага с неограничена мощ да помага и да лекува. Исус е Учител по много неща, включително Божествен учител на любовта и духовната мъдрост; Учител по толерантност и състрадание, чудотворен лечител, който променя глобалното човешко съзнание. Исус ще ви донесе Акашовата енергия и информация за лечение, по-дълбока мъдрост, състрадание, разбиране, Божествен опит и изразяване. Той е на ваше разположение по всяко време и по всякакви причини, а неговата същност е чистата любов. Цветовете му са жълто за лечение, розово или зелено за любов, бяло за Божественост и яснота. Символи, които показват присъствието на Исус, са риба, агне или кръст.



Буда

Има няколко исторически и легендарни фигури, наречени Буда – Гаутама Буда, Сидхарта и Шакямуни Буда. Роден около 563 г. пр. Хр., той се отказал от привилегирования живот, за да търси отговор на религиозни и философски въпроси. Неговото учение изпълва Акаша с важна информация и проповядва просветлението чрез непривързаност и медитация. Свържете се с него, за да увеличите енергията си за размисъл, трансцендентност, освобождаване от привързаност и да намерите вътрешен мир в живота си. Цветовете му обикновено са златно, оранжево и червено.




Свети пророк Илия

Този Учител се среща в много култури и религии, включително гръцката, еврейската и християнската. Твърди се, че този пророк, живял около 900 г. пр.н.е., е възкресявал мъртвите, свалял огън от небето и бил издигнат в небесата от вихрушка. Според Евангелието от Матей, Йоан Кръстител се смята за превъплъщение на Илия – той също се приема за Извисен учител. И двете личности предоставят съвети и вдъхновение от Акаша. Освен това те могат да изпълнят живота ви с наистина динамична енергия, когато ви е необходима сила в критични ситуации. Също помагат за повече лична сила, лечение и отдаденост. Цветовете и усещанията за огън, вятър и вода често се свързват с Илия.



Имхотеп

Египетски първосвещеник и архитект Името на Имхотеп означава „Този, който идва с мир“. Той е построил първата пирамида в Египет, но освен това е бил поет, лекар, астролог и мъдрец. Смята се, че Имхотеп носи мъдрост от Акаша по медицински и лечителски въпроси, както и вдъхновение за архитектура, дизайн, поезия и дори предсказания. Най-често срещаният символ за него е пирамидата, а цветът му е жълтото на Слънцето и пясъка.



Сен Жермен

Известен също като Учителя Ракоци, този унгарски алхимик, художник, композитор и учен е живял през 18-ти век. Той е Учител по церемониите и ритуалите, школите, групите и организациите. Той може да отвори записите в тези области, както и за творчество и промяна на съзнанието. Сен Жермен е особено полезен при ръководене на общности и групово съзнание. Твърди се, че работи в световен мащаб. Цветът му е лилав, а символът му е светът или земното кълбо.



Иларион

Този Учител се нарича още „Лечител и носител на истината.“ Живял е през 290 г. и някои хора смятат, че той е апостол Павел, майстор на лечителството и ясното разбиране. Освен това е Учител по интелект, наука, детайлите и цялостното изпълнение на начинанието. Той носи от Акаша мъдрост за физическо или психично лечение, яснота и истина, както и енергия, когато е необходимо чудо. Цветовете му са земните тонове, жълтото и златното, а някои го виждат да носи фенер.



Света Тереза от Авила

Тази Учителка по отдаденост, лечение и самодисциплина е средновековна монахиня от Ордена на кармелитките, която е живяла в аскетизъм и молитви. Написала е книгите „Пътят на съвършенството“ и „Вътрешният замък“. Свържете се с нея за вдъхновение от Акаша и за по- тясна връзка с Бога, по-дълбока преданост, по-силна самодисциплина или за лично или физическо лечение. Нейните цветове са червено, розово и земните тонове.

bottom of page