top of page

ЕНЕРГИЯ, ЧАКРИ, ЖИЗНЕНИ УРОЦИ



"Вълни от пулсиращи енергии са източник на енергия за космоса и въпреки, че вие изглеждате с твърда форма, всъщност сте направени от вибриращи енергии, които влизат във и излизат от вашето тяло като танцуващи вълни от светлина. Съставът на вашето същество е много по-величествен, отколкото можете да си дадете сметка. Вратите, известни като чакри, служат като не физически отвори, или портали, във вашето поле на идентичност през което фините енергийни сили – етерната енергия, или “чи”, или космическата радиация – влизат и излизат както от физическата, така и от не физическата версия на тялото. Съществуват седем главни центъра, свързани с физическото тяло и пет центъра, които съществуват отвъд физическата форма, простирайки своята идентичност и връзка с мрежата на творението в дълбините на космоса. Седемте чакри във физическото тяло съответстват на жлезите на ендокринната система, които насочват една огромна вътрешна домашна аптека от ензими, хормони и сложна химическа интелигентност, която, заедно с нервната система, помагат при боравенето с многобройните функции на тялото. Всяка чакра служи като интелигентен център за обработка на космическата енергия в света на физическата материя и може да бъде представена като въртящ се калейдоскоп от цвят, светлина, символи и звук.

Жизнените уроци се играят във връзка със специфичната област на фокуса и развитието, свързани с всеки енергиен център. Атмосферата е жива с енергиите на жизнените сили и ако вашите чакри са отворени, енергията ще протича навътре и навън от вашето тяло, помагайки ви при поддържането на ментална яснота, емоционален баланс, физическо здраве и духовно обновление. Вашите вярвания, мнения и интерпретации на живота определят точно колко отворени или затворени са тези врати.

Страхът свива центровете, докато дишането, красотата, любовта и смеха ги отварят. Отварянето на вашите чакри означава едно цялостно пролетно почистване на вашия вътрешен дом. Прекарването на енергия през тялото ще донесе скритите послания, които контролират вашия живот и макар, че да се натъкнеш на тези дълбоки вътрешни вярвания може да бъде изпълнено с предизвикателства, в същото време е и много освобождаващо да се отървеш от онова, което те задържа. Няма по-добро време от настоящото да се изпълни тази задача. За да се справите напълно с истината на тези времена, отворете своите чакри и допуснете космическите енергии, изпълнени с трансформация и познания, да протекат през вашето тяло като свеж хладен поток от кристално чиста вода, клокочеща с виталността на живота, за да обновят напълно вашия дух и изпълнят със сила вашия живот.

Първата чакра е разположена в основата на гръбнака – тя е домът на подобната на змия енергия наречена кундалини. Това е седалището на вашата сила, където основните послания на идентичността и оцеляването са главните уроци, които трябва да се проучат. Хората могат да прекарат целия си живот в борба с уроците, основани на учения, свързани с този главен център. Съществените банкови сметки и важните позиции в обществото могат да се окажат удобни, но именно това е типът личност, който сте, качеството на вашите връзки с вашето семейство и приятели и добродетелите, които въплъщавате, които дефинират вашата идентичност. Когато вярвате и обичате себе си, енергията може да влезе през първата чакра, за да подпомогне вашата собствена самооценка и да видоизмени основния страх от това да си в състояние да оцелееш във физическото тяло. Владеенето на енергията на всяка чакра включва способността да бъдеш заземен в личните отговорности на своя живот. Разпознаването на съответните за всяка от чакрите уроци освобождава пътя, за да могат космическите енергии да свържат всички центрове, свързващи ви с мрежата на творението.

Чакра номер две е порталът за сексуалността и съзидателността и в този център хората също могат да прекарат по-голямата част от своя живот, борейки се да научат уроците на тези мощни енергии. Всеки се натъква на суровата сила на сексуалната енергия, но малцина разбират дълбокия психичен и духовен обмен, който се осъществява, когато се ангажирате в сексуална близост. Сексуалното изражение изнася на преден план уроците и преживяванията на страст и удоволствие; това е връзката с вашите предци и центърът за изграждане на семейство. Вашата втора чакра служи като отвор, през който честотите на вашата идентичност и тези на вашия партньор се сливат, за да останат съзидателно преплетени. Главно посредством сексуална близост вие поемате енергийното поле на другия и ако е налице измама, или ако няма любов, неразположението от секса може да ви изтощи физически, емоционално, ментално и физически. Но пък с любов и уважение вие можете да се извисите с изпълнени с блаженство емоции в загадките на космоса. Всеки се изправя пред предизвикателството да се научи как да почита сексуалната енергия. Ако сте в състояние на непрекъснат страх, проникнат с послания, засягащи вашето оцеляване и вашата сексуалност, тогава ще заседнете, зацикляйки в уроците на долните две чакри. Поради това, че втората чакра излъчва силата на живота, именно тук най-често се прикрепват към физическото тяло неинкарнираните същности. Тези не физически енергии ще се хранят с енергията, която вие се страхувате да притежавате, която, на свой ред, никога няма да бъде напълно свободна да се издигне по гръбначния стълб и да осъществи контакта на долните две чакри с всички останали центрове. За да се отвори напълно вашата втора чакра, вие трябва да почитате своята способност да внасяте живот в света и да поемате отговорност за своите сексуални действия. Вашата сексуална идентичност ви зарежда със сила на нивото на физическата реалност, за да изграждате мостове на любовта и духовната осъзнатост между физическата и не физическата реалност.

Третата чакра, или слънчевият сплит, служи като център на способността да чувствате, на интуицията и силата на волята, функциониращи като мозък във вашия корем. Настройването на вълната на дейностите и размишленията на този център е от жизнена важност за вземането на решения, тъй като вашето тяло носи база от вътрешно познание относно вашия живот, събитията в този свят и отвъд него. Вие трябва да се научите да обръщате внимание на своето тяло и да признаете чувствата, които са регистрирани във вашия стомах. Чрез признаване на целта и функцията на вашата трета чакра вие можете бързо да разберете фините нюанси на почти всяка ситуация, докато почитате чувствата си като ценен източник за разпознаване на реалността.

Сърдечният център, или четвъртата чакра, е разположен в средата на физическото тяло и балансира всички чакри над и под себе си с уроци, засягащи емоционалната интелигентност. В този център вие можете да се затворите за живота или да разцъфтите напълно от състрадание, защото това е мястото, където можете да опознаете едно същество като версия на себе си. Състраданието е много усъвършенствано емоционално постижение, което отваря вашето тяло, за да се свърже с космоса на дълбоко духовно ниво. Понякога отварянето на сърцето може да бъде плашещо преживяване, защото можете да се почувствате извън контрол, когато вашето сърце бъде широко отворено и бъдете потопени с изпълнена със съпричастност информация. Този център за огромни познания може да осигури и всяващи страх и въодушевяващи преживявания. Любовта управлява сърцето, при това справедливо. Истинският тест, който живота на Земята предлага, е възможността да прекарате всичко, на което се натъквате, през своята сърдечна чакра, признавайки удивителното разнообразие на живот без осъждане. Затова, често сърдечният център бива блокиран поради насърчавания страх, който ви е накарал да бъдете предпазливи с тази потенциална психична връзка. Когато сърцето е затворено, е по-лесно да се създаде вреда, или да се направи опит да бъдат измамени другите, тъй като тази връзка с целия живот е осакатена. За отварянето на сърдечния център е изключително важна оценката на красотата на живота.

Манипулацията на истината е възможна единствено когато се страхувате от своята собствена сила.

Петата чакра, или гърления център, е от изключителна важност, защото от тук вие използвате съзидателната сила на речта, за да изразите своите мисли и емоции и да ги внесете в реалността. Посредством този център вие научавате уроци за силата на думите чрез изричането на своята истина и изразяването на своите идеи. Много важно е отпускането и лекото раздалечаване на челюстите, за да държите тази чакра отворена така, че комуникацията да протича с елегантност и лекота. Стискането на челюстите показва скрита нужда да контролирате естествения поток на изражението. Дишането е ключът за тази чакра. Насочването на вашия фокус към която и да е от вашите чакри и ритмичното вдишване със звука на вятъра в пещерата в задния край на вашето гърло ще ги отвори за по-голяма перцептивна осъзнатост. Уроците на петата чакра включват освобождаване на себе си от съмнения и вътрешни грижи за потенциалната критичност и осъждането за това, че казвате онова, което мислите. Манипулирането на истината е възможно единствено когато се страхувате от своята собствена сила.

Шестата чакра, известна като третото око, е разположена на челото между очите. Този Център оказва влияние върху много сложни химични процеси на епифизата и служи като инструмент за отварянето на вашата осъзнатост във времето, което съществува едновременно. Третото око е отвор в не-физическата реалност – една високо ценена врата към вътрешните светове като неограничен източник на познания. Този център е свързан с преживяването на разширени възприятия. Уроците тук включват преодоляването на страха от знаенето на това какво възприемат вашите разширени сетива, за да проникнат в загадките, разкрити чрез развитието на вътрешното зрение.

Горната част на главата ви е седмата, или коронната чакра, и този динамичен център свързва физическата нервна система с космическия разум. Вашата нервна система контролира и координира всички органи и структури на тялото, служейки като радиоприемник на вътрешни и външни сигнали и всъщност се простира извън вашия мозък в етера във вид на фини ленти от златни нишки като светлинно кодирани влакна, свързващи ви с други слоеве на реалността. Уроците на този център са с много аспекти, тъй като те основно включват поддържането на фин баланс от цялостност, необходим за пътешествията между физическата и не физическата реалност. Всеки енергиен център работи в хармония с другите и отваряйки ума и сърцето си за осмисляне на огромните възможности, неизбежно прави повече място за вибриращите космически енергии така, че те да навлязат във вашето тяло и да разширят вашия живот.

Съществуват пет допълнителни центъра на енергия, разположени извън и доста отвъд вашата физическа форма. Тези космически чакри, както и седемте в тялото, също са пулсиращи вихри от калейдоскопичен цвят, светлина, символи и звук, които използвате, за да възприемате това кои сте по отношение на цялото творение. За да управлявате и проучите космическите чакри от съществено значение е съзидателната образност.

Концепциите за градове, държави и нации служат като въображаеми определители за структуриране на базираната на Земята реалност; за дефиниране на реалността се използват и карти, но те не са реалността – вие не можете да прекарате нощта в друга част на страната само чрез указване на дадено място на картата. Без карти и маркировки вие ще бъдете неспособни да направите разлика между една граница и друга и по същия начин съзидателните образи могат да бъдат много полезни за проучването на реалността, която изглежда извън вашия обсег. Цветята по принцип се оценяват и пазят на Земята заради тяхната разкошна красота; те ви вълнуват и имат мощна жизнена енергия, те отварят вашите чакри и често биват използвани като символ за изразяването на вашите най-дълбоки чувства и мнения. Асоциирането на космическите многоизмерни чакри с определени цветя ще ви даде представата, че можете да ги използвате, за да проучите многобройните нефизически аспекти на своята идентичност.

Осмата чакра е разположена на дванадесет инча до три фута над тялото и е свързана с лилията. Този подобен на тръба портал е преобразувател на енергия за другите космически чакри, намалявайки последователно светлинните честоти и отвеждайки това познание в множество слоеве на физическите и нефизически аспекти на тялото. В основата си той установява нефизическа връзка за една идентичност, която е по-широка, отколкото границите на физическата форма.

Деветата чакра предлага на вашето съзнание по-голяма подвижност; нейният символ е маргаритката поради това, че нейната функция е да ви свърже с всичко, което се отделя между атмосферата на Земята и Луната, включително мощните магнитни енергии, които свързват двете сфери. Този енергиен център осигурява една перспектива на Земята от космоса и разширява вашите възприятия във връзка с вашето място в космическата схема на живота. Чрез този център вие можете да проучвате времевите линии на Земята, където сте живели отново и отново, като скачането на батуд нагоре и надолу, участвайки и след това наблюдавайки сложните чудеса на живота.

Десетият център, представен от слънчогледа, е известен като вашата слънчева чакра. Той свързва и удължава вашето съзнание до която и да е точка от системата – от слънцето до отвъд планетата Плутон. Слънцето се счита за управител на вашата система, защото то поддържа и зарежда с гориво живота чрез осигуряване на необходимите светлинни честоти, успоредно с които се предават информация и живото-осигуряваща енергия. Центърът на слънчогледа също е много подвижен и използва слънцето като точка на средоточие – той приема космическата информация като източник на вашето развиващо се познание. С течение на времето хората са подравнили своето съзнание със слънцето, за да получат вдъхновение за нови идеи и за да получат достъп до информацията. Понякога те дори се крият от него, защото чувстват, че слънчевите лъчи могат да разчитат техните умове; и ако се опитвали да запазят тайните, за да не знае никой какво правят, те са избирали да действат в мрака, както е било.

Вашето съзнание може да проучи галактиката чрез изместване на галактическата чакра във всяка точка на Млечния път.

Единадесетият център е вашата галактическа чакра и е най-добре представен от червената роза, която е най-популярното цвете за символизиране и изразяване на любовта на Земята. Вашето съзнание може да проучи галактиката чрез придвижването на този енергиен център във всяка точка на Млечния път и въпреки това може би сърдечният център ще ви призове в къщи, към рожденото място на всичко, което е влязло през този портал на творението: Галактическият център. Свързването с интелигентността на вашата галактика ще отвори вашето съзнание за разбирането на начина, по който наистина функционират сноповете от светлина.

Дванадесетата чакра ви свързва с реалности, които се намират далеч отвъд огромното пространство на вселената, което се счита за единично поле, съдържащо всичко, което изглежда, че съществува. Вселенската чакра се символизира най-добре от пурпурното цвете Ехинацея, чийто конус е математическо чудо от спирали, които резюмират съвършенството на златното сечение като очевиден дизайн на живота. Времето сякаш се движи назад във вселената поради вашите текущи възприятия и вярвания за светлината и времето. Чрез развитието на радиоастрономията, снимките на простиращия се далеч космос изобразяват събития, които са се случили много, много отдавна, давайки ви възможност да надзърнете в озадачаващото минало. Дванадесетата чакра действа като отворена врата в тази територия на миналото, както и като осигуряваща интригуващ прозорец за проучването на едновременно съществуващото време."

bottom of page