top of page

Дванадесетата чакра



"Дванадесетата чакра ви свързва с реалности, които се намират далеч отвъд огромното пространство на вселената, което се счита за единично поле, съдържащо всичко, което изглежда, че съществува. Вселенската чакра се символизира най-добре от пурпурното цвете Ехинацея, чийто конус е математическо чудо от спирали, които резюмират съвършенството на златното сечение като очевиден дизайн на живота. Времето сякаш се движи назад във вселената поради вашите текущи възприятия и вярвания за светлината и времето. Чрез развитието на радиоастрономията, снимките на простиращия се далеч космос изобразяват събития, които са се случили много, много отдавна, давайки ви възможност да надзърнете в озадачаващото минало. Дванадесетата чакра действа като отворена врата в тази територия на миналото, както и като осигуряваща интригуващ прозорец за проучването на едновременно съществуващото време.

Вселената е част от мултивселената, където слоеве от творението са свързани през едновременно съществуващото време. За да завършим картината, един допълнителен център, тринадесетият, отварящ се към мултивселената, съдържа всички останали чакри. Символичните загадки на мултивселената са най-добре символизирани от загадъчната гъба, която сякаш магически се появява и изчезва от вашия свят. Загадъчната гъба може да бъде гастрономическо лакомство, хранително и вкусно, или може да сложи край на живота ви - ако не сте внимателни; почти сигурно е, че може да ви отведе на достигащо далеч и вълнуващо пътешествие в територии отвъд границите на вашите възприятия. Всички ваши чакри ви свързват с неограничен източник на енергия, за да преживеете и проучите фините нюанси на изграждането на реалността и ваша е отговорността да се наслаждавате на тези способности и да ги използвате.

Представете си, че сте пак на старата каменна пейка и че този път Луната е увиснала в небесата като голям зрял пъпеш, осветявайки път от блестяща сребърна светлина на околния пейзаж. Дървесните жаби и цикади си сътрудничат за създаването на успокояваща симфония от хармонични вечерни звуци. Отделете няколко момента, за да поседите, намествайки врата си и прочиствайки гърлото си. Отпуснете долната си челюст и език и си представете себе си как поглъщате лъжица пълна с най-добрия мед, който някога сте опитвали – изпълнен със сладкия изкусителен нектар на природата. Представете си, че горната част на вашата глава и гръбначен стълб се повдигат нагоре посредством фини златни нишки. Почувствайте как гърбът ви се изправя и напасвайте таза така, че да е точно на пейката, като ценна алабастрова купа специално позиционирана на фина мраморна масичка. Внимателно разделете своите устни и докато вдишвате, обърнете внимание на спокойното чувство от своя дъх, докато той преминава през ноздрите ви, над ларинкса и надолу по гърлото. Представете си, че вашия дъх е привлечен в долния край на белите ви дробове като мощна река, мятаща се над пропаст, а след това спускаща се в седем отделни редици от водопади. Водата се вихри и вихри около дълбок басейн в основата на всеки водопад преди да продължи по пътя на своето пътешествие надолу. Докато усещате потока на енергията, породена от силата на вашия дъх и красотата на живота можете да почувствате освежаващата мъгла от пръските,. Гмурнете се в дълбините на всеки басейн, плувайте игриво наоколо, а след това, изпълнени с радост, се обърнете настрани и плувайте по водата, чувствайки звука на живота. Блаженствайте в безпрепятствено течащото пътешествие на своя дъх, като разкрасявате това състояние на ума с изпълнени с радост и хармония чувства.

Използвайки модулацията на своя дъх за да пътувате дълбоко навътре, представете си, че същото състояние на игрива лека грация протича едновременно в седемте чакри на тялото ви, започвайки от горната част на главата ви и придвижвайки се надолу до основата на гръбнака. Използвайте фокусирания си дъх, за да насочите енергията във вашите чакри, докато прониквате дълбоко навътре във всеки център. Представете си вихрещите се спирали от цветове, които танцуват около всеки вихър; енергията почиства като почистването на къща, изчиствайки паяжините, натрупвали се с години – като оставя всеки център свеж и ярък като бавно въртящ се калейдоскоп от цвят, звук и светлина. Сега насочете своето внимание към краката си и завихрете енергията под тях, закотвяйки я в Земята. След това започнете да придвижвате въртящите се спирали нагоре към краката си и назад в първата чакра, където тя се върти около най-дълбокия басейн в основата на гръбначния ви стълб. Придвижете вихрещата се енергия нагоре по тялото си и я вижте как се върти около всеки вихър, освобождавайки останките, блокадите и препятствията, докато достигне горната част на главата ви. Ако има някоя област, която отказва да бъде пречистена и разтворена, разговаряйте с този център на интелигентност и попитайте защо тя не може да бъде почистена. След това се съсредоточете и слушайте. Ако ситуацията, в която сте се вкопчили, вече не удовлетворява вашите най-висши интереси, признайте ролята, която се изиграли, изразете своята благодарност, почитайте тази част от вашия опит и с любов я приветствайте в най-висшето място за цел в своята многоизмерна идентичност.

Сега си представете едно малко кръгче от светлина почиващо отгоре на главата ви, излъчващо космически шаблони; лицето ви е ведро, изпълнено с познание и мъдрост. Вашите пет космически чакри са смесица от чудеса, вибриращи с широко отворени перспективи от ярко светещи цветове, бързо въртящи се форми и изключително красиви чувствени звуци. Можете да почувствате целта на образците от енергия свързващи горната част на главата ви с мрежата на творението докато се носите по реалностите, простиращи се далеч отвъд познатата вселена, прескачайки в магическите загадки на мултивселената. Образците без усилие се смесват в танц на радост; вихри и спирали се смесват във вашето физическо тяло в етера, изпълнени с пластове и пластове от свежа сладка енергия, придвижваща се навътре и навън от всичките ви чакри. Чувствате се свръх-заредени, свръх-просветлени и разширяващи своите възприятия далеч отвъд своето физическо тяло, докато кръговете от светлина действат като антена, привличайки космически излъчена енергия през вашите космически чакри. Украсете този образ с невероятна красота като поставите безценни скъпоценни камъни в тринадесетте уникални образци от светлина по ваш собствен проект – тези конфигурации ще служат като важен символ на вашето участие във великата драма на човешката трансформация.

Напомнете на себе си, че сте в многоизмерна игра на припомняне и интегриране на множество спомени. Създайте ясни намерения за начина по който искате да насочите космическите енергии към разширяването на качеството на своя живот. Сега си представете една линия от златна нишка излизаща направо от вас; протегнете се и я докоснете и тя ще ви отведе отново до настоящата версия не реалността.

Символите и образите могат да разкрият загадки и послания от дълбините на вашето същество, които се свързват със значими достъпни послания. Поддържането на търпение, като просто позволявате на образите бавно да изпълнят празнините на паметта ви и възприятията ви, ще доведат до някои интригуващи връзки, които могат да вмъкнат признания между вашата генетична линия и другите животи. Не бързайте да анализирате символите като настоявате на незабавен отговор. Вие можете първо да балансирате отново дясното и лявото мозъчно полукълбо като излезете в природата и оставите разумът на тялото да се интегрира в даден момент заедно с вашите открития.

Вярвайте на своите преживявания. Събитията не са в застой; всяко събитие, докато бива проучвано и проучвано повторно, нараства по значение и калибър във времето, което съществува едновременно. Винаги питайте за крайната цел на всяко събитие, което трябва да ви бъде представено, както и за решенията за изцеляването на ситуацията. Поемането на отговорност за своето творение и почитането на мъдростта на вашето тяло са основни стойности за справяне с уроците на ускорената енергия. Помнете, ускорената енергия скъсява времевото закъснение между мисленето и проявлението, като изнася онова, което е фокусирано, на преден план от преживяването. Животът неизбежно ще увеличи всичко, което трябва да се види и разбере и в идеалния случай човечеството ще осъществи напълно личното преживяване, че мислите създават реалността. Онези, които откажат да се променят и да пораснат в областта на осъзнаването, могат да се окажат изправени пред различен сценарий. Когато затворите себе си за новите възможности за личен растеж и промени, може да се почувствате надмогнати и претоварени физически, емоционално, ментално и духовно. Боравенето с работата, семейството и живота ще поемат нови нива на значение в тези времена и начина, по който реагирате на своите собствени творения ще бъде истинска демонстрация на вашия характер. Желанието да станете по-значимо осъзнати за своите мисли и възгледи ще ви помогне да развиете своето внимание и след като откриете своето внимание, вие можете по-лесно да фокусирате своите намерения за това какъв искате да бъде живота ви и към събитията, с които сте свързани, да се разгърнат. Знаейки точно за какво сте в наличност е много важно, тъй като то винаги създава една силна честота на намерението във вашето енергийно поле. "

bottom of page