top of page

ВЪПЛЪЩЕНИЯТА НА ДУХА


"Съществува такова множество от въплъщения на Духа, колкото тела има. И всяко е особено. Но има няколко общи насоки. (Помни, че това не изглежда като фойерверк, тъй като ти никога не си бил истински отделен от Духа, колкото и изолирано до се чувстваш). Ти просто си забравил с какво можеш да се сравняваш. И ако си стигнал до това място, ти си изчистил вече формите от енергия, отговорни за съпротивата, която биха могли да предизвикат „реакцията на фойерверка””.

Ние много благодарим на Мерлин за следния начин на визуализация на Духа:

„Обедини своите чакри и помоли съответното ниво на Духа да се свърже с твоето обединено поле чрез сърдечната чакра. Визуализирай розов или червен кристал в сърдечната чакра, излъчващ чисти лъчи. Приближи се до него и го докосни. Ще забележиш, че можеш лесно да преминаваш през неговите стени. Те са от розова светлина. Влез вътре и се огледай. Някой ще бъде там, за да те поздрави. Това е форма, проектирана от твоя аз-Дух. Може би ще усетиш и възприемеш вълни на любов, съчувствие и грижа. Следващите ти действия зависят напълно от теб. Ти можеш просто да се грееш на тази светлина, да питаш, да помолиш за ръководство или да завържеш приятелство. Помоли тази енергия да остане в сърдечната чакра и да те насочва във всичките ти дела. Моли за това, да можеш ти като Дух, да се съединяваш с обединеното поле, за да остава то отрегулирано и да може постоянно да произвежда все по-високочестотна енергия. Когато се почувстваш запълнен, стопи (разтвори) картината и върни съзнанието си към обикновеното обкръжение. Кажи утвърждението:

„Аз съм Дух. Аз съм Майстор във всичко, което правя.”

Повтаряй тези срещи колкото ти се иска. Бъди свободен и си измисли лични срещи. Някои хора имат любими места, които веднъж са посетили и за които с удоволствие си спомнят. Други си оборудват ъгълче, където ходят. Това, което си въобразяваш, не е по-малко реално от някое физическо място или физически предмет. Единствената разлика е в това, че обществената реалност не ти е приготвила никакво лично място. Но откога ти се притесняваш за обществената реалност?

Бъди доволен просто от това, че твоят аз-Дух ще бъде там, за да поздрави твоето Его, когато пристигнеш на мястото на срещата. Може би ще срещнеш приятна за твоето Его фигура. Например, симпатична жена или мъдър състрадателен човек. Но все едно, който и да е дошъл, ти не се страхувай. Например, ти имаш всички архетипни аспекти на стара мъдра жена и тези аспекти на твоята Дух-функция могат да съдържат скъпоценно послание за теб. Просто отбележи за себе си: когото и да си срещнал, става дума винаги за теб. Бъди благодарен за възможността толкова да се свържеш с това на вид чуждо същество, че повече да няма разлики.

За следване на Духа и за спускане на планове за текущите неща се прилага специален метод на Ариел. Той се основава на това, че твоето ментално тяло живее в бъдещето, емоционалното тяло - в миналото, а физическото тяло - в настоящето.

Постави си, например, въпроса: ”какво ще бъде, ако предприема работа Х?” или „какво ще стане, ако се оженя за човека У?”

Обедини чакрите и обедини Духа с излъчване от сърцето в обединената чакра. След това си представи врата, на която е написан въпроса. Кажи си, че зад тази врата ще преживееш отнасящата се към въпроса ситуация, пълна, жива, дишаща, убедителна ситуация. Зад тази врата ти вече си започнал работа Х или си се оженил за У и не можеш да се върнеш назад. Това се е случило и е много реално. Как се чувстваш в тялото си? Свободно, спокойно, радостно, щастливо, че си взел правилното решение? Или напрегнато, пълен със страх и ярост, че пак си постъпил неправилно? Твоят аз-Дух се е свързал с твоите низши полета. Чрез резонанс с „аз”, взимащ решение, аз-Духът е изравнил енергията и може да ти даде да почувстваш резултата от решението си. Оттук идват реакциите на тялото ти.

Преди да напуснеш това място, погледни вратата, на която стои „предложението на Духа”. Тази врата блести и свети и прави впечатление, като че ли зад нея има добра енергия. Може би ще поискаш да отвориш тази врата и да влезеш там. Ако преди това си молил за партньор - ти ще го срещнеш зад тази врата. Може би ти вече го познаваш, а може това да е непознат човек. Ако ти си молил за работа или дом, ще видиш себе си в познато обкръжение или някъде съвсем другаде. Ти ще бъдеш учуден, но разреши на това да ти подейства. Как се чувстваш сега в своето тяло? Помисли си за това, че ти винаги имаш свобода на избор. Това е част от Играта. Като Дух ти се надяваш на пълно сливане. Но това би трябвало да бъде двустранно желание и не може да бъде враждебно решение. Но тъй като ти се намираш на изпреварващия път в посока Извисяване, искаш ли, наистина да губиш време за изпробване на решения, непроизтичащи от Духа?"

bottom of page