top of page

ВАШЕТО ЛИЧНО ЕНЕРГИЙНО ПОЛЕ - тест




Как изглежда личното ви енергийно поле? Въпросникът, който следва, цели да ви запознае с вашите енергийни предпочитания. Преценете своите склонности, впишете подходящата според вас числова стойност на всяко изречение и после съберете точките. Отговаряйте честно!


Тест

Никога (0); Понякога (1); През половината време (2); През повечето време (3); Винаги (4)

_____1. Събуждам се, чувствайки се отпочинал и спокоен.

_____ 2. Очаквам деня с ентусиазъм и надежда.

_____ 3. Обикновено не ми липсва увереност за това, което правя.

_____ 4. Склонен съм да поемам рискове и да опитвам нови и различни неща.

_____ 5. Толерантен съм и рядко критикувам другите за грешки или ги обвинявам за своите проблеми.

_____ 6. Обикновено съм доволен от външния си вид.

_____ 7. Възприемам се като равен с другите. Заслужавам да ме уважават.

_____ 8. Поставям разумни граници и имам разумни изисквания.

_____ 9. Усмихвам се често. Проявявам чувство за хумор към нещата, които трябва да върша.

_____ 10. Свободно изразявам чувствата си към повечето хора.

_____ 11. Наслаждавам се на спонтанността. Гледам на живота си като на приключение.

_____ 12. Имам различни начини да изразявам интересите си и творческите си способности.

_____ 13. Планирам времето си, за да не се налага да бързам и да пришпорвам нещата.

_____ 14. Отделям време за себе си и за своите цели, включително и за отмора.

_____ 15. Ръководя се от съзнанието за цел и посока.

_____ 16. Ценя хубавите неща, които имам в живота си, и всеки ден отделям време, за да им се насладя.

_____ 17. Навиците ми на хранене като цяло са здравословни.

_____ 18. Правя редовно физически упражнения.

_____ 19. Съсредоточавам се върху настоящето. Каквато и да е задачата, опитвам се да се наслаждавам на това, което върша в момента. _____ 20. Проявявам гъвкавост при неочаквани промени и не се чувствам неудобно, когато се случи нещо изненадващо.

_____ 21. Доверявам се на своята интуиция и й позволявам тя да ме води.

_____ 22. Думите и мислите ми са по-скоро оптимистични, положителни и насърчаващи. Утвърждавам и ценя себе си съзнателно.

_____ 23. Когато възникне проблем, открито се изправям пред него. Опитвам се да намеря изход от всяко положение.

_____ 24. Оставям незначителните неща на собствения им ход и вярвам, че всичко ще е наред, без да е нужно да ги контролирам или да се трево- * жа за дреболии.

_____ 25. Лесно се сработвам с другите хора, без да ги съдя и без да се тревожа, че те ще съдят мен.


_____ ОБЩО:


Сборът от точките, които получихте, е вашият личен енергиен коефициент (ЛЕК), който показва: (1) процента на оптимистична и спокойна енергия, която обикновено излъчвате към света; (2) представя вашия потенциал да привличате успешни преживявания, включително и стабилни лични връзки; и (3) показва колко сте щастливи - процентът от време и енергия, чрез които животът ви наистина е преживян по радостен, пълноценен и самоутвърждаване начин. Отговорите ви ще са различни в зависимост от деня и настроението ви, затова се постарайте да проверите няколко пъти резултата и после изчислете средната стойност. Повторете теста след шест месеца и отново след година, за да установите колко ефективно въвеждате промените, които искате да осъществите. Много е насърчаващо да установите как личната ви енергия се променя в съответствие с положителните психически и емоционални действия, които предприемате в своя полза.

Тълкуване на резултатите:

Ако вашият ЛЕК е от 80 до 100 процента вие сте щастливи и личната ви енергия го отразява. Като цяло сте в мир със себе си и другите също се чувстват добре с вас. Ако попадате в тази кате- гория, но все още нямате желаната интимна връзка или не сте удовлетворени от настоящата - обърнете по-сериозно внимание на онези твърдения от геста, на които давате по-малко точки. Вероятно се налага да поработите върху един или два проблема. Но дори малка промяна в навиците съществено ще измени личното ви енергийно поле.

Ако имате от 60 до 80 процента - вие не сте самотни. Най-много хора попадат точно в тази ка- 1егория. Справяте се добре, но ако резултатът ви е I юд 75 процента, определено има какво да усъвър- I ленствате. Трябва да поработите върху своята спонтанност, както и да уважавате повече себе си. Може да установите, че често се поставяте на второ място, така че проучете задълбочено поведението си. Говорете за себе си позитивно и използвайте техники за промяна на енергията си.

Щом сте събрали от 40 до 60 процента, вероятно често ви се струва, че животът ви някак си минава. Може да сте по-щастливи, ако станете по- гъвкави и прощавате повече на себе си. Необходимо ви е да внесете по-голямо равновесие в живота си. За вас ще е много полезно да използвате подсказаните в книгата средства, за да се освободите от самоосъждането и да създадете по-силна, магнетична и самонасочена лична енергия. Направете го! Всичките ви усилия в тази посока ще увеличат вашата енергия на привличането. Ще се изненадате как развитието на връзките ви ще се промени, когато първо поработите върху себе си.

Ако вашият ЛЕК е между 20 и 40 процента, вероятно в момента се чувствате силно обезкуражени. Съмнявате се в себе си, изпитвате несигурност и страх - това показва вашата енергия. Положете усилия да създадете здравословна любов към себе си в личното си енергийно поле. Това трябва да бъде най-важният приоритет за вас. Придържайте се към него. Включете всички техники в ежедневната си програма. Не пропускайте нито ден и ще бъдете възнаградени. Най-голямата ви цел трябва да бъдат вътрешните ви промени. С тях ще дойде успехът както в любовта, така и във всяка друга област, към която се стремите.

Ако сте получили под 20 процента, несъмнено се чувствате нещастни и трудно си проправяте път в живота. Усещането ви се дължи на дълбоката несигурност, която може да е част от миналото ви - но в никакъв случай не допускайте да остане ваша действителност. Налага се решително да се разделите със страховете си и да приемете себе си по напълно нов начин. Да, възможно е! Отделете време, за да работите по тези въпроси всеки ден. Ако постоянно променяте своето мислене, ще промените своята енергия и своята реалност. Може да се наложи да посетите специалист терапевт, който да ви помогне да изградите по-здравословни модели на мислене, но усилието ще си струва.

bottom of page