top of page

ЧАКРИТЕ НА СЪВРЕМЕННИТЕ ЕНЕРГИИ


ALPHACHAKRA:

Ако твоята Алфа-чакра е активирана, то това те свързва с 10-та чакра. С това активиране на теб ти се дава възможност да приемеш чистата енергия на Бога. Също така наречените Махатма енергии могат да протекат през твоята Алфа-чакра. Едновременно с това се гарантира, че ти си приел в себе си магнитната енергия на любовта, така наречената енергия на съвременността и след това идва процесът на трансформация, който по новому изравнява твоите клетки.


OMEGACHAKRA:


Омега-чакрата те свързва с планетарната координатна мрежа и с всички възлови точки на планетарната мрежа. Вследствие на това ти имаш достъп до съзнанието на лейди Гайя. Ако ти предоставиш себе си като канал на разпореждане към майката Земя, енергията ще тече винаги през твоята Алфа-чакра надолу по твоите Прана-тръби, през Омега-чакрата и към майката земя.


ERANUSCHAKRA


Еранус-чакрата се намира на твоя тил, например на 3см под твоята черепна кост. Ако тази чакра е активирана в теб и изпълнена с енергията на съвременността, това може съществено да допринесе за анулиране на твоя хормон на смъртта и твоите клетки ще се изменят. Освен това, тя е енергоносител на хармоничния ритъм на вселената и земята. Хора, в които е активирана Еранус-чакрата – това са хора на пълната балансираност и вибрират в хармоничен ритъм с вселената и земята. Тя не отнема нищо от спокойствието и те са – в пълна увереност и сила в себе си. Хора, в които не е активирана Еранус-чакрата, страдат в повечето случаи от страхове от всякакъв вид. В частност, у тези хора има страх от смъртта.



LUINACHAKRA


Луина-чакрата стои в средата на твоя мозък, отдолу по енергийната лента, която преминава между твоите уши, някъде над каналите за преслушване. Ако е активирана твоята Луина-чакра, това води към дълбока духовност. Ти ще узнаеш големите отношения на основаното на състояние на размисъл и ще ти се удаде много леко да се центрираш, както е необходимо да се намери центъра на нейното Аз. Хората, при които не е активирана Линуа-чакрата, в повечето случаи са доста неспокойни и се центрират много сложно. Те поставят граници на самите себе си, и по този начин не могат да издържат на голямата тежест на присъдата.

Извършва се голяма енергийна промяна. Все повече хора започват да разбират, че при тях – повече от всякога самото тяло е в двойственост. Вече е дошло времето да се свърже старата мъдрост с новите техники, за да успеем по този начин да излезем от двойствеността.


ТОВА, КОЕТО ВЪЗБУЖДА ЕНЕРГИЯТА В ТЕЗИ 7 ОСНОВНИ ЧАКРИ И КАК АЗ МОГА ДА СИ ГО ПРЕДСТАВЯ:


1.ЧАКРА. ЧАКРА НА КОРЕНА ЦВЯТ: СИН


В първата чакра, която е упомената също като коренна чакра, има много голямо значение в системата на чакрите. Ако тя е изпълнена с енергията на съвремеността, всички енергийни аспекти отново са се обединили, тогава всичките енергии, включително Събуждащата енергия, цялото знание, а също и мъдростта, могат да проявят себе си чрез чакрата на корена на Земята. Чакрата на корена е свързана с твоите клетки и с твоето физическо тяло. Само ако чакрата на Корена се разтвори, може да се стигне до сливане с други чакри.

Енергия на чакрата на Корена:

Да проявяваш енергия, да живееш буден в състояние на очакване,

Да чувстваш себе си уверен и твърд в поведението,

Да осъществяваш решенията,

Да поемаш отговорност,

Да изживяваш нейната цел,

Човекът, чувстващ силната и тясна връзка със Земята, е длъжен да задържа радостта си от това в свободната природа.


Ако чакрата на Корена е заредена с по-малко количество енергия или човек освобождава твърде много енергия от своята чакра на Корена, може да повлече след себе си следното:

Забелязва се Обнадеждяване и също частично вмешателство,

Веднага нахлуват трудности при намиране на решения,

Освобождава се от отговорност

Живее в недоимък.

Не се осъществяват неговите цели.

При обръщането към стреса чакрата на корена играе значителна роля.

Ако чакрата на корена не е в равновесие, може да се почувстват болки в гърба, това може да доведе до дископатия. Също до състояние на изнемощяване, слабост в корема и бърн аут синдром – това са показания за неуравновесеност, 1-ва чакра.



2. ЧАКРА: САКРАЛНА ЧАКРА ЦВЯТ: ЖЪЛТ


2-рата чакра, означена също като сакрална чакра, носи енергията на радостта в себе си: за разлика от другите чакри, втората чакра съществува от 2 аспекта, пренареждат се, когато чакрата е цялостно уравновесена, една с друга и една в друга се сливат. При мъжете, а също и при жените, левият аспект се оказва женската енергия, а десният аспект – като мъжката енергия.

Женският аспект носи енергията на предаността и мъжкият аспект тяхната енергия на разделяне.

Ако втората чакра е уравновесена и изпълнена с енергията на съвремеността, то тя е носител на:

Жизнерадост

Преданост

Излъчване

Сексуалност

Мекота

Откритост

Наслаждаване

Ако втората чакра е снабдена с малко количество енергия или човек губи твърде голямо количество енергия, по неговата 2-ра чакра може да се направи следния извод:

Неспособност за радост

Неспособност за приемане

Недостиг на радост в сексуално отношение

Поемане в свои ръце и управление ролята на жертва

Недостатъчно отделяне

Тъй като 2-ра чакра поддържа много тясна връзка с жизнерадостта, то човек изразходва

тя е чакрата, която изразходва много по-голямо количество енергия от всички други чакри. Ако ти се стори, че в тази чакра има сравнително малко енергия, счита се, че тялото изпраща симптоми, от вялост до Депресия, болки в стомаха и спазми в корема.

Ако 2-ра чакра е уравновесена и снабдена с достатъчно количество енергия, човек чувства хармоничност и радост. Той може добре да се разграничава и жизнената ситуация е в съгласие с него.


3. ЧАКРА. ЧАКРАТА НА СЛЪНЧЕВИЯ СПЛИТ ЦВЯТ: ЯРКО ЧЕРВЕН


3-та чакра, означена е като чакрата на Слънчевия Сплит – това е енергоносителят на чувствата.

Тъй като чувствата играят голяма роля в двойствеността, тази чакра има много голямо значение и изразходва голямо количество енергия.

Ако 3-та чакра е уравновесена и изпълнена с енергията на съвременността, то това се изразява в:

Чувствата

Човешката любов

Толерантност

Самоуважение

Обич към самия себе си

Съчувствие

Приемственост

Разположение

Въодушевление

Ако 3-та чакра е изпълнена с неголямо количество енергия или ако човек се движи твърде много

От тази чакра могат се произведат следните енергии:

Ярост

Досада

Свръхчувствително качество

Недоверие

Чувството да не можеш да изживееш човешката любов

Недостатъчна приемливост

Страх

Предубеждение

Твърдост

Дистанция

Тъй като много хора изтласкват нейните чувства и не ги допускат, това нещо изпраща на 4-та чакра симптоми, като например претенции на жлъчност, недостатък на витамини, алергии, хронично състояние на изнемощяване и болки в главата, стигащи до мигрена.

Ако 3-та чакра е уравновесена и снабдена с достатъчно количество енергия, човек се чувства в безопасност и има ясна представа за себе си. Той е истински и ясен.

3-та чакра реагира доста бързо на енергийната работа. Тази работа води до големи промени в себе си.


4.ЧАКРА: СЪРДЕЧНА ЧАКРА ЦВЯТ: РОЗОВ


Сърдечната чакра има много различни функции и – това е един разнообразен енергоносител, в това число е и за човешките емоции. В сърдечната чакра духът се натъква на тялото – егото на светия дух.

Енергията на сърдечната чакра способства за:

Да се считаш за съвършен

Да позволиш да се събуди Бога в теб

Да почувстваш любовта да се обичаш сам

Да изпитваш в теб любовта на дълбоко ниво

Да даваш и вземаш

Сърдечната чакра приема всички функции на другите чакри.

Ако сърдечната чакра е уравновесена и изпълнена с енергията на съвременността, ако се чувстваш в нея,

Човекът е сам със себе си в света и с вътрешните обстоятелства. В него няма страх пред любовта и може без усилия да отиде в обединената чакра.

Ако сърдечната чакра е снабдена, между другото, с недостатъчно количество енергия или ако човек изхвърля доста голямо количество енергия от своята сърдечна чакра, това може да повлече след себе си:

Страх пред любовта и страх да се обвързваш

Съмнения в Бог, а така и сам в себе си

Печал

Безразличие

Страх да последваш собственото си сърце

Недоволство и пустота

Страх да не вземаш погрешни решения.



5. ЧАКРА: ЧАКРАТА НА ГРЪКЛЯНА/ ГЪРЛЕНА ЧАКРА/ ЦВЯТ: ВИОЛЕТОВ


5-тата чакра е енергоносител на комуникациите и креативността на човека. Думите могат да донесат любов и да бъдат полезни. Обратно, думите могат да разрушават и да разпространяват страх. Това е еднакво необходимо както за външния, така и за вътрешния диалог. Често хората съдят за човека, къде той се намира на моста на познанията, по произнесените от него с уста думи. Най-голямата блокада на нашето изразяване – това е страхът да се отхвърлиш от казаното. Често вътрешният и външният диалог не съвпада и Човекът изглежда, че не е честен и малко достоверен.

Много хора мислят, че във вътрешният диалог не би имало свидетели, но вътрешният диалог е също съдържателен, както и устното слово. Ако ние се изразяваме ясно, открито и честно, то може да се случи да изчезнат вътрешният стрес и големите трансформации. Ако вътрешният и външният диалог съвпадат, то нашата 5-та чакра е уравновесена и човекът изглежда спокоен и достоверен. Такива пора са близко до Бога, тъй като те нямат страх от отклоненията и по същество са приветливи и честни.

Ако 5-та чакра е уравновесена и снабдена с енергията на съвременността, тя е носител на:

Изразяване на честни чувства

Достоверност

Съчувствие и толерантност

Радост в изразяването

Креативност

Разпространение на способностите

Да се гордееш със себе си

Ако 5-та чакра е снабдена с недостатъчно количество енергия или човек се лишава от доста голямо количество енергия от тази чакра, това може да повлече след себе си :

Стагнация на процесите

Страх от създаване на погрешно впечатление

Отстъпление

Стремеж към профилиране

Потискане на чувствата


6.ЧАКРА: ТРЕТО ОКО ЦВЯТ: ТЮРКОАЗЕН


6-та чакра, срещана също като трето око – това е чакрата на действителността и появата на умствените послания в картините. Много хора получават послания по картините, тъй като те са много съдържателни. Но и много хора поставят изведнъж под съмнение тази форма на послание и не ги ценят. Всеки човек носи собствената си личност и разполага с особени способности. Човек, чиято способност е – да обладава ясновидски дар, посланията на умствения свят се получават във формата на картина. Ако човек го осъзнае, може да се получи чудесен ченълинг от това. 3-тото око се управлява от действителността и при това разумът е съвсем изключен. Ти можеш да се доверяваш на картините повече, отколкото на човешките чувства.

Ти можеш с твоето трето око да предприемеш пътешествия в действителността и звездните порти ще се разтворят. Ако 3-тото око е пространствено и човекът е обединен с чакрата , той може да се придвижва без труд между измеренията и да приема действителността в себе си. Пътешествайки с 3-тото око, човек може да сътвори

Себе от неговата реалност. Ако човек разпространява тази чакра, започва правилното виждане.

Ако 3-тото око е неуравновесено става обратното – или човек лишава тази чакра с особено голямо количество енергия, това може да доведе до физически симптоми, като напр. болки в главата и чувство за виене на свят. Освен това, то може да доведе до игнориране на наличните способности и чувство на невъзможност за ориентация.


7. ЧАКРА: ЧАКРА НА КОРОНАТА ЦВЯТ: БЯЛ


7-ма чакра, упомената също като чакра на короната, стои в непосредственост до твоята хелиографска снимка и до твоите космически родители. Чакрата на короната вече не стои във физическото тяло – и по този начин тя е геометрична проекция на действителността, носител между вселената и земята. Тя е ултимативната енергия между Вселената и Земята. Тя е ултимативна енергия между творението и намерението. В чакрата на короната има влияние от всички наши енергии и по този начин от всички наши норми и сведения. Чакрата на короната е въодушевена от любовта и мъжеството и съдържа трайната сила на доверие. Тук няма съмнение и забавяне и творческите сили са безгранични. Разбира се, това творчество на закона за свободната воля ни води към отговорност. Тези хора понасят присъдите, изпълнени са с пълно щастие и радост. Те знаят, това е ултимативното състояние на божествеността и безусловната любов. Те пребивават в превъзходното състояние на спокойствието и балансирането.

Освен това чакрата на Короната носи и следните енергии:

Пробуждане. Осъзнаване, че нищо не се случва отделно едно от друго. Излекуване, покорност и знанието кой е.

Ако чакрата на Короната е неуравновесена и ако човек лишава тази чакра от доста голямо количество енергия, това може да повлече след себе си:

Надменност, игра на власт, високомерие, нетърпение, строгост

Човек, който има неуравновесена чакра на Короната – това по правило са много недоволните и надменни съвременници. Сравнено с любовта, те се възпротивяват, като самите те страдат най-много от това.


Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page