ПЛЕТЕНИ МАНДАЛИ

Какво е мандала?

 

Мандала е санскритска дума, която означава „кръг“ или „окръжавам“, „център“.  Кръгът присъства във всяка култура. Можем да го видим в ореола на светците, в молитвените колела на будистите, в стъклените витражи в катедралите, в древните каменни светилища и пещери, както и в много други религиозни символи, архитектурни и природни обекти. Платон е вярвал, че душата има кръгла форма. Карл Юнг казва за кръга, че е най-мощният религиозен символ. Животът е безкраен цикъл от раждане, смърт и прераждане…  Кръгът е алфата и омегата, началото и краят, обединени в безкрайното.

 

Мандалата символизира кръга на живота и много повече. Не е задължително обаче мандалите видимо да имат кръгла форма, но кръгът явно или скрито винаги присъства в тях. По традиция те са симетрични и имат център. В тях са вградени елементи от свещената геометрия. Именно те превръщат мандалите в модели или матрици на всичко във вселената. Тя представлява космическа диаграма на духовната реалност. Тя е самата вселена – макрокосмоса и микрокосмоса, обединени в едно. Ако знаем как да гледаме света вън и вътре в нас, ще видим невероятното разнообразно присъствие на мандалите в природата. Самата вселена и всичко в нея имат структурата на мандала –  галактиките, мъглявините, слънчевите системи, планетите… С форма на мандали са клетките на тялото, снежинките, цветята, резена портокал и пр. Всичко в природата е циклично и има своите начало, край и ново начало… безконечно, ритмично… Без значение дали осъзнаваме или не, мандалите тихо съпътстват всеки един аспект живота ни.

Мандалите символизират хармонията, единството, цялото и лечебните процеси в природата. Могат да се поставят в свещено пространство като енергиен щит, предпазващ  негативни влияния. Създаването на собствена мандала е само по себе си лечебен процес, помагащ за центрирането на тялото  и  ума. Така навлизаме навътре в себе си и постепенно събуждаме сетивата си и древното знание на душата, което е заложено във всеки един от нас.

1/1

Плетени Мандали

за вашият Дом -

за вашият Офис

 

ПРЕДЛАГАМЕ
ВЕЧЕ ИЗРАБОТЕНИ МАНДАЛИ И ИЗРАБОТЕНИ ПО ПОРЪЧКА
  • Круглая иконка Facebook

Семинари:

Плетене на Мандала, Усуй Рейки, Каруна Рейки, Космоенергетика, СинергоЕтика и др.

Диагностика чрез Мандала изработена от вас

Reiki, Cosmoenergy, mandala, orgonite

Mandala | NewEra

© 2017 «Рейки - творчество и нов живот ».  Сайт создан на Wix.com

Copyrights
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now